.

Αφιερώνεται στους λίγους που έχουν το προνόμιο και το κουράγιο να μένουν στις ρίζες τους και να φυλάγουν τις πατρογονικές τους Θερμοπύλες για να έχουν το δικαίωμα οι πολλοί να λένε πως έχουν χωριό, πως έχουν καταγωγή και κληρονομιά   (Λάζαρος Παπαϊωάννου)

 

 

 

Παλιές φωτογραφίες …. Στιγμιότυπα ζωής

 

 

 

Τις παλιές φωτογραφίες άλλοι τις αγαπούν και άλλοι όχι. Για κάποιους, είναι απλά ένα κομμάτι κιτρινισμένο χαρτί με φιγούρες που ξεθώριασαν στο πέρασμα του χρόνου, για κάποιους άλλους είναι σημαντικές εικόνες και αναμνήσεις μιας ζωής.

Όπως και να’ χει, οι παλιές φωτογραφίες έχουν τη δική τους δύναμη. Στο κοίταγμα τους ανακινούνται συναισθήματα και μνήμες για μέρη και τοπία που έχουν αλλάξει στο πέρασμα των χρόνων, για κτίρια που η κάθε πέτρα τους έχει και κάτι να σου πει, για πρόσωπα που μεγάλωσαν ή που μπορεί να μην υπάρχουν πια.

Οι φωτογραφίες μιλούν - με τον τρόπο τους - και έχουν να πουν τις δικές τους ιστορίες. Ιστορίες για τόπους και γι’ ανθρώπους, για χαρές και λύπες, για την ξενιτιά, για έθιμα και παραδόσεις, για όμορφες και δύσκολες στιγμές.

Στιγμές, που αποτυπώθηκαν κάποια στιγμή σ’ ένα κομμάτι χαρτί κι έγιναν για πάντα στιγμιότυπα ζωής.